top of page

Lov lovců pokladů - poslední vize bohyně Holzy

Po tom, co Thorbien přišel zas zmlácený pro léčení k Flokimu, rozhodl se mnich a Olaf, že se s tím něco musí dělat.

Proto se rozhodlo, že se složí co největší skupina ozbrojeného lidu a půjde se navštívit "pirátská" usedlost.

Snad se nám podaří zločince přemluvit k odchodu, nebo hrubou silou vyhnat. Jako hezký bonus a odškodnění může být pro ostatní představa nahrabaného kradeného zboží, cenností i mincí.

Sešla se skupina odhodlaných dobrodruhů. Thorbien, Freja, Johan, Bjorn, Olaf a Erik (čteno zleva).

Ale i přes odhodlání naších hrdinů vyhnat "piráty" z ostrova naše výpravy skončila nezdarem. Po dlouhé cestě do jejích osady a návrhu strategie přepadu nás čekalo překvapení.

Uvítala nás prázdná a hořící osada. Spousty mrtvol vlků posekaných mečem a sekerou a pár přeživších vlků poraněných po boji. Po prohledání osady jsme nenašli žádné pojítko k tomu, co se tady mohlo stát nebo kde jsou ti "piráti", natož kde najít jejích nakradený poklad! Malá skupinka dobrodruhů zkusila prohledat trosky na pláži, kde byli lapkové dříve viděni a také bez úspěchu.

Nakonec se podařilo Erikovi najít stržený řetízek s dřevěným křížem, prý nějakého nového boha na pevnině. Po zničení osady jsme se vydali do Svatyně stromu Srdce, s nadějí, že nám mnich o křížku řekne víc. Neřekl. Křížek ale prý má sám o sobě zvláštní energii, která jím pulzuje. Máme se vrátit druhý den po farmářských trzích, snad v té době bude vědět víc.

A taky věděl. Po tom, co jsme se sešli, řekl mnich, že Holza mu ukázala vzpomínky ukryté v křížku. Abychom je mohli taky vidět, rozdal účastníkům zvláštní dryák, který nám pomůže navázat spojení s bohyní. Prožij s námi toto spojení a snad dostaneme odpovědi na naše otázky, nebo jich vznikne ještě víc?

Ano, vzniklo otázek ještě víc, jediná snad jistá odpověď je jen ta, kam se vydala parta lapků po opuštění jejich osady. Po chvíli hledání nakonec Erik nové místo našel. Vypadalo to, že si chtějí najít další místo na žití, ale zas tam nikdo nebyl. On však nehledal lupiče, ale zakopanou truhlici z vize. Truhlici našel zakopanou pod barákem a tam... nějaký vyřezávaný kus kmínku? Pomalovaný totem ve tvaru muže s rohatou korunou a tesáky.

Tento předmět donesl urychleně Erik do Svatyně stromu srdce a předal mnichovi. Po chvilce zkoumání však ale Floki oznámil, že s tímto předmětem nechce mít Holza nic společného. Potom tedy zbývá jediná možnost, obrátit se na Jode (Johde) u Hory Osudu. A tak se Floki vydal na cestu. Co nám přinese za odpovědi? Vyslyší ho vůbec Jode? to se snad dozvíme v neděli.

Floki se jíž vrátil z cesty od Hory Osudu. Nikomu nechce nic říci a vypadá vyděšeně. Nakonec po přemlouvání Olafem souhlasil, že nám ukáže vizi! Prosíme všechny, co se nebojí a chtějí vidět nápovědu od bohyně Holzy ať dojde v 20:00 hodin (reálný) ke Svatyni stromu Srdce. Přišel Olaf, Thorbien, Johan a Erik. Floki rozdal jeho dryák a pak to začalo!

Vize pomohla najít partě dobrodruhů opět nové pirátské doupě. Až na pár pastí a upálené mrtvoly bylo však opuštěné. Jen zbytky shnilého jídla prozrazovalo, že zde někdo nedávno byl. Stopa naprosto vychladla. Teď snad poslední naděje je najít tu hrůznou osadu v lesích.

Po několika dnech se přeci jen tajemné doupě podařilo nalézt, ale první pokusy o průzkum odrazila početná smečka vlků. Po domluvě vyrazila nakonec šestičlenná skupina ozbrojených odvážlivců s cílem postupně vybít všechny vlky a prozkoumat obětiště.

I když předem připravená strategie nakonec selhala a všichni si z boje odnesli nepěkné jizvy, Bjornovi se podařilo nalézt tajemný artefakt, ze kterého Matka čerpala svou sílu. Urychleně jej donesl Flokimu a ten se poradil s bohy.

Jediná možnost, jak tento temný předmět zničit, byla cesta na Horu Osudu a předání artefaktu bohům. Na cestě jej doprovodilo sedm statečných, kteří se utkali s posledními dětmi Matky - zuřivými vlky. Pouť byla úspěšná a bohové předmět zničili, čímž vyhnali oslabenou Matku z ostrova Skellig.

Těsně před zničením však měla Holza další vizi a spatřila poslední kroky obávaného piráta Rudovouse...

Zakopaný poklad piráta Rudovouse z Temnolesa byl nalezen díky indiciím z Holziny vize. Šťastný nálezce si teď jistě užívá zasloužené odměny, které se mu v podobě mincí, drahých kamenů a zbraní dostalo.

Odhalení třetí vize se zúčasnili Erik, Paolo, Bulwyf, Essetia, Throvald, Johan a Thorbien. Byl jim odhalen osud piráta Rudovouse který zemřel při souboji s vůdcem smečky, jímž byla celou dobu kovářova dcera Helga. Ta se rozhodla vrátit domů, ale její otec ji ve vlčí podobě nepoznal a zaútočil na ní. Souboj sice prohrála, ale přežila. O zraněnou Helgu se ve Svatyni stará mnich Floki.

Jejího vlčího prokletí se chtěli čtyři ostrované zbavit nejsnazší cestou - upálením, ale Thorvald se Helgy zastal a rozhodl se vydat spolu s obchodníkem na cestu za lékem.

Její osud je teď v jejich rukách.

bottom of page