top of page

Essetia White


Jméno: Essetia White

Věk: 30 let

Bydliště: Bílé legie

Titul: Osadník

Essetia byla dcerou Jarla Kroma Bílého, po jeho vraždě se stala vůdkyní kmene Bílých na severu. Vedla válku se sousedícími klany v honbě za pomstou svého otce. V nevraživosti ostatních vůdců a ve snaze zabrat její území byla nakonec zrazena vlastními a následně svržena a prodána na otrokářskou loď.

Poslední věrný byl Marduk Bílý vzdálený příbuzný jejího otce Kroma. S myšlenkou na hrozný osud Essetie, zaplatil otrokáři, ať raději ukončí její trápení a odevzdá jí moři. On tak učinil a v polovině plavby Essetii vyhodil z lodi.

Bohové s ní však měli jiné úmysly, a tak jí moře vyplavilo o pár dní později oděnou jen v pár starých špinavých hadrů celou zesláblou. Její vůle žít a přízeň boha Forsetiho jí dále pohání vpřed s touhou po spravedlnosti.

Usadila se na severovýchodním ostrově, založila osadu Bílé legie a vychází vstříc novému životu s nadějí, že se jí jednou podaří dokončit i ten starý.

Uplynul nějaký čas kdy, Marduk pomáhal Essetii budovat osadu Bílých Legií. Začal už dokonce prvně od svého zranění trousit i pár slov. Jednoho dne ráno však jeho věci zmizeli a beze slova odešel. Když se ho Essetia vydala hledat, našla v lesích základy nové osady s praporcem ŠEDÝ VZDOR. Zpoza velkého dubu spatřila Marduka, jak opracovává kámen na nový monument. Dále už k němu nešla. Stačilo, že už ví kde je. Ale co ho k tomu vedlo? Bylo vše v jejich minulém životě na severu, tak jak se dozvěděla, nebo to bylo jinak?

bottom of page