top of page

Marduk White


Jméno:Marduk White

Věk: 55 let

Bydliště: Sedyvzdor

Titul: Trosečník

Marduk byl příbuzným otce Essetie a zároveň i pobočníkem starého Jarla Bílého. Jako jediný se neúčastnil vzpoury proti své Královně. Po jejím pádu zaplatil za její rychlou smrt, aby jí ušetřil trápení.

Jeho šlechetné geslo, bylo však odhaleno, a tak i on sám byl následně zajat. Jako poslední z věrných Bílých, měl být pro výstrahu popraven tím nejstarším způsobem v tomto kraji. Na mole nedalekého ostrova mu měl být vyříznut jazyk, vypíchnuto pravé oko, odťata levá paže a též levá noha, poté měl být vhozen do vln, jako potrava pro mořské bestie.

Na naléhání boha spravedlnosti Forsetiho, seslal při obřadu Thór mocnou bouři a popravčího spálil blesk. Marduk zůstal stát na pobřeží s pořezanou tváří, přes zkrvavený obličej viděl jen záblesky Thórova dovádění a v ústech se snažil nahmatat chybějící část jazyka. To je to poslední co si pamatuje než si ho vzala obrovská vlna a už ho nikdo neviděl.

Řízením osudu byl nalezen polomrtvý svou starou známou královnou, pomalu se zotavuje a pomáhá Eseetii budovat osadu Bílých legií.

bottom of page