top of page

Vito Kamorra


Jméno: Vito Kamorra

Věk: 30

Bydliště: Citta della Kamorra

Titul: Trosečník

Narodil se do rodiny rybáře. Se starším bratrem Paolem však spíše vyhledávali rvačky a boje než aby seděli někde na molu a lovili ryby. Přilnuli totiž k víře v Marse a Merkura. Vše, co je důležité, jsou krev a peníze. Na tehdejší Sicílii však už velice hluboko zakořenilo křesťanství a víra Paola a Vita byla jednou z těch, které měly násilně ustoupit víře v kříž.

Jednou v noci Vito a Paolo byli účastni rvačce v hostinci, kterou vyvolal syn bohatého rolníka. Tento budižkničemu byl Paolem a Vitem vypráskán, ale tím si bratři podepsali ortel. Kneží, kteří léčili toho smrada, dozvěděli se od něj, kdo může za jeho rány, též jim nakukal, že ti dva praktikují krvavé rituály.. a tak kněží tedy vyrazili i s městskou stráží na výpravu k domu Paola a Vita.

Paolo a Vito v té době doma nebyli, ale dozvěděli se, že jejich dům byl vypálen, starý otec zabit a matka ponechána osudu uprostřed ohně, kde uhořela. Poté co rodiče pohřbili dle osvojených tradic, vzali poslední loď, která unikla řádění šílenců z řad Kříže, nasedli a vydali se na moře.

Cesta byla dlouhá a strastiplná, žít jen z mořských ryb a jejich krve, unikat nástrahám moře jako bezvětří či bouřím.. ale synci rybáře se ničeho nezalekli, když ale bohové jim na jejich cestě poslali bouři, která jejich loď převrátila.. a potopila.

Tu však Paolo uviděl pevninu a Vito jej následoval, když z posledních sil a přílivem hnáni se na pevninu dostali..

bottom of page