top of page

Johan Kráčmar

Jméno: Johan Kráčmar

Věk: 28let

Bydliště: Farma u Johana

Titul: Osadník

Narodil se do rodiny farmáře v předhůří velehor. Jeho mládí bylo vyplněno stále se zvětšující zapojováním do života na farmě a nekončící prací. Na prahu dospělosti byl vyslán do světa, částečně na zkušenou, částečně z důvodu neúrody a nedostatku jídla. Nevěděl, že mu tohle rozhodnutí zřejmě zachránilo život, neboť jeho vesnici zachvátila černá smrt a celou oblast prakticky vyhladila.

Chvíli se protloukal světem za kousek jídla a nocleh, až se shodou okolností ocitnul v obleženém a po nějaké době vypleněném městě. Měl štěstí, že byl v bojích pouze omráčen a upadl do zajetí a byl prodán do otroctví.

Po pár letech dřiny na poli a lomu se ocitnul u vesla na obchodní lodi, která ho odvážela pryč z rodného kraje k novým majitelům. Když už ztrácel naději na svobodný život, objevily se nad obzorem plachty a loď přepadli piráti. Ve zmatku bitvy, kdy mu bylo jasné, že pouze vyměnil své pány a čeká ho znovu otroctví, nebo smrt z rukou pirátů, skočil do vody a dostal se do člunu, který loď táhla za sebou. Měl štěstí, že piráti se věnovali více pití, rabování zásob a týrání posádky, než hlídkování. V noci člun odvázal a vydal se do neznáma. Bez zkušeností prostě plul za sluncem a modlil se za svou spásu.

Po pár dnech, když už jen ležel na dně člunu a čekal na smrt, zahlédl obrysy pobřeží. Z posledních sil dostal člun ke břehu a padl v mdlobách z vyčerpání do písku. Po probuzení byl člun bůhvíkde a on se vydal do vnitrozemí.

Nakonec se stejně vrátil na pobřeží kde přistál a začal svůj nový, snad svobodnější život.

bottom of page