top of page

Návod na změnu osobních práv v claimu


Přinášíme vám detailní návod, jak nastavit osobní práva pro jednotlivé postavy ve vašem claimu na všechny nepohyblivé objekty (domy, stáje, sklady, brány...). Za tento návod děkujeme hráči Throvaldovi.

Co lze nastavit: všechna práva, která můžete nastavovat globálně přes live mapu (návod najdete ZDE): vstoupit - stavět - přivlastnit - použít - zničit.

Na koho lze tato práva aplikovat: na jakoukoliv postavu, která je členem klanu.

Jak provést nastavení: nejdříve se ujistěte, že daná postava je členem vašeho claimu a vy máte nejvyšší hodnost. Poté postupujte dle těchto bodů.

  1. Namiřte kurzor na budovu/stavbu, které chcete upravit práva.

  2. Otevřete si konzoli stisknutím Ctrl + ;

  3. Napište tento příkaz: /objectrule char "křestní jméno postavy" X1X2X3X4X5

  4. Stiskněte Enter a zavřete konzoli (Ctrl + ;).

Za X pak dosazujte 0 nebo 1 podle toho, zda chcete dané pravidlo zakázat (0) či povolit (1).

Seznam pravidel tak, jak jdou za sebou:

  • X1 = vstoupit

  • X2 = stavět

  • X3 = přivlastnit

  • X4 = použít

  • X5 = zničit

A pro ukázku vám uvedeme malý příklad, kde máme klan o 2 postavách. První postava se jmenuje Miloš Evič a druhá Tomáš Marný. Miloš je vůdcem klanu a chce Tomášovi umožnit používání skladu, který je jinak na jeho ranku zakázaný (přes live mapu). Namíří na sklad a zadá tedy do konzole následující:

/objectrule char "Tomáš" 00010

Pokud se ale s Tomášem rozhádá a vyhodí ho z klanu, toto právo mu i přesto zůstane. Musí tedy znovu namířit na sklad a zadat příkaz pro zrušení nastaveného práva tím, že nahradí 1 za 0:

/objectrule char "Tomáš" 00000

Takto můžete přijmout do svého claimu nové členy a nastavit jim jednotlivá práva na jednotlivé budovy, což normálně ve hře nelze (ani přes live mapu - tam nastavíte jen práva globální).

bottom of page